Service

SMV puljer

Tax
Tax
Tax

Har du projekter i din virksomhed som kan fremme jeres vækst og produktivitet ved at arbejde med cirkulær omstilling, opkvalificering af medarbejdere og leders kompetencer på en række grønne områder eller måske digitale projekter, der vil hjælpe jeres virksomhed med at strukturere jeres ESG rapportering, dataindsamling, CO2 beregninger eller leverandør vurderinger? Så kan det være at en af Virksomhedsprogrammet’s SMV puljer er relevante for jer at søge.

Formålet med rådgivningsforløbene er gennem uvildig rådgivning at styrke produktivitet og konkurrenceevnen i danske SMV’er.

Puljer jeg er opstillet som rådgiver i:

  1. SMV: Grønne Kompetencer (60.000 kr)
    • SMV: Grønne Kompetencer er et landsdækkende EU-støttet program designet til at hjælpe små og mellemstore danske virksomheder (SMV’er) med at omstille sig til en grønnere fremtid.

    • Programmet tilbyder tilskud på op til 60.000 kr. til kompetenceudvikling inden for grøn omstilling. Dette kan omfatte kurser, rådgivning og workshops, der dækker emner som ESG-rapportering, GHG protokollen og CO2-beregninger, opkvalificering og efteruddannelse af ledelse/medarbejdere/bestyrelse og grøn markedsføring.

    • Målet med puljen er at styrke virksomheders konkurrenceevne gennem grønne kompetencer, for at håndtere fremtidige krav og opnå bæredygtig vækst.

    • Programmet fokuserer på at give virksomheder de nødvendige færdigheder til at håndtere grønne udfordringer som CO2-besparelser, energieffektivitet og bæredygtighedsrapportering.

  2. SMV: Grøn 2.0 (150.000 kr)
    • SMV:Grøn er EU-finansieret tilskudsprogram til danske små- og mellemstore virksomheder, som ønsker at omstille sig til en mere grøn, cirkulær økonomi. Programmet har fokus på at hjælpe virksomheder, som ønsker at forandre og udvikle sig med fokus på grøn omstilling.

    • SMV:Grøn har øget fokus på at reducere virksomheders ressourceforbrug og affaldsmængder.

    • Grøn omstilling og cirkulær økonomi er ikke bare et bæredygtigt påfund, men en nødvendighed for god og relevant forretning – og i fremtiden en nødvendighed, hvis din virksomhed skal klare sig i markedet.

    • De cirkulære forretningsmodeller dækker: Cirkulære værdikæder, Genanvendelse og symbioser, forlænget levetid, Relationsskabende modeller, Service, abonnement eller funktion frem for ejerskab og platformsbaseret deleøkonomi.

    • Forbrugere og kunder stiller i stigende grad krav til bæredygtige løsninger og prioriterer virksomheder med grønne profiler. Går du forrest, kan du altså opnå en betydelig konkurrencefordel for din virksomhed.

  3. SMV: ESG-dokumentation (50.000 kr eller 150.000 kr)
    • Store virksomheder er i dag omfattet af CSRD-lovgivningen, som foreskriver at de skal udarbejde omfattende dokumentation for deres påvirkninger på miljø, klima og samfund. Dertil har de brug for information fra deres leverandører. Har I brug for hjælp til at leve op til disse krav? Så kan ESG-indsatsen måske være noget for dig. 

    • Voucherordningen har fokus på at hjælpe virksomheder, som ønsker at arbejde med ESG- og bæredygtighedsdokumentation enten fordi det er en del af virksomhedens strategi, mission eller der er pres fra kunder og samarbejdspartnere for at få områder indenfor E, S og G belyst.

    • Med ESG-indsatsen kan små og mellemstore virksomheder få tilskud til rådgivning, der gør det lettere at arbejde med miljø, sociale forhold eller governance – altså ESG.

Jeg rådgiver indenfor alle tre puljer på en række områder, som står listet under min rådgiverprofil i puljernes database.

Projekter som jeg har rådgivet på er blandt andet:

  • Grønne kompetencer: Opkvalificering af SMV ansattes kompetencer i det digitale produkt pas og data mapping mellem Dobbelt væsentligheds analysen og det digitale produktpas.

  • Grønne kompetencer: Efteruddannelse af ledelse og styregruppe i forhold til nye EU regler på EcoDesign, ESG, CSRD og HR/juridisk/financiel compliance.

  • Grøn 2:0: Strukturering af data til understøttelse af CSRD arbejdet og ESG rapportering. Hvilken data skal indhentes, hvor kommer data fra og hvordan systematiserer og lager man den data igennem processer og teknologi.